Acasă Social Aparare Întrevederea ministrului Apărării Naționale cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în...

Întrevederea ministrului Apărării Naționale cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în România

DISTRIBUIȚI

 167032 – 11112022 – Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, l-a primit joi, 10 noiembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, David Muniz.

Potrivit comunicatului de presă oficial, discuțiile au vizat detalierea priorităților de cooperare bilaterală în domeniul apărării și discutarea provocărilor actuale de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul recentelor evoluții din regiune și în concordanță cu prioritățile strategice ale SUA subliniate în Strategia Națională de Securitate și Strategia Națională de Apărare recent publicate de guvernul american.

Pe parcursul întâlnirii, demnitarul român a reliefat soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral şi importanţa acestuia în cadrul procesului de modernizare a Armatei României. De asemenea, a mulțumit partenerului american pentru nivelul foarte bun al colaborării la nivel operațional, instruirea în comun contribuind la creșterea interoperabilității între forțele armate ale celor două țări.

Ministrul Tîlvăr a subliniat importanța Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică și a transmis aprecieri față de angajamentul SUA pentru securitatea regiunii, prin creșterea prezenței militare în România și prin sprijinirea deciziilor la nivel aliat pentru consolidarea posturii de apărare și descurajare în mod unitar pe întregul flanc estic aliat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.