Acasă Economie Ministerul Dezvoltării a aprobat 616 noi proiecte finanțate prin PNRR

Ministerul Dezvoltării a aprobat 616 noi proiecte finanțate prin PNRR

DISTRIBUIȚI

 167023 – 10112022 – Ministerul Dezvoltării finanțează 616 noi investiții, în 455 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Lista proiectelor finanțate, în valoare totală de 2.853.840.014,81 lei, a fost publicată pe site-ul www.mdlpa.ro. Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

Ministrul a subliniat: în următoarea perioadă, vor fi publicate și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 129 de noi proiecte, în valoare totală de 1.480.065.627,46 lei, depuse de 4 autorități centrale și 68 de unități administrativ-teritoriale. Proiectele includ lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 487 de noi proiecte, în valoare totală de 1.373.774.387,35 lei, pentru care au depus cereri de finanțare 387 de unități administrativ-teritoriale. Proiectele vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană.

Aceste 616 proiecte li se alătură celor 3.274 aprobate începând din luna octombrie și celor 128 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 4.018 proiecte aprobate până în prezent.

Lista este disponibilă la secțiunea Dezvoltare teritorială, subsecțiunea PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.