Acasă Politic Premierul Nicolae Ciucă: ”Ridicarea MCV reflectă eforturile României pentru consolidarea statutului european”

Premierul Nicolae Ciucă: ”Ridicarea MCV reflectă eforturile României pentru consolidarea statutului european”

DISTRIBUIȚI

167180 – 22112022 – ”La 15 ani de la aderare, concluziile raportului reflectă eforturile României și intrarea într-o logică de consolidare a statutului nostru european. Rămânem ferm ancorați în viziunea pro-europeană a României, clară și pe termen lung, o viziune europeană bazată pe unitate, democrație, stat de drept și valori împărtășite în mod egal de toate statele membre, pe baza acelorași instrumente”, se arată în mesajul prim-ministrului Guvernului României, Nicolae Ciucă, transmis după anunțul oficial al ridicării, din partea Comisiei Europene, a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Premierul arată că raportul prezentat astăzi de Comisia Europeană constată, în premieră, îndeplinirea recomandărilor și a obiectivelor Mecanismului, așa cum era prevăzut în Decizia de înființare a MCV, adoptată la momentul aderării României la UE.

”Pentru Guvernul României, acest raport și evoluțiile pe care le angrenează ne încurajează să continuăm cursul stabilit în sprijinirea independenței justiției, a luptei anticorupție, de o manieră sustenabilă şi cu rezultate bune în continuare, în beneficiul societății românești. Toate acestea sunt esențiale deoarece răspund așteptărilor cetățenilor români”, se mai arată în mesajul premierului, care adaugă că raportul confirmă justețea reformelor aplicate de guvern în ultima perioadă, fiind vorba despre o evaluare bazată pe acumularea de progrese.

”Nu am parcurs acest drum singuri. Am beneficiat constant de cooperarea foarte pragmatică cu experții Comisiei Europene. Autoritățile române competente au menținut cu aceștia un dialog cordial și constructiv, care va fi continuat pe aceleași baze de deschidere și încredere în cadrul instrumentelor orizontale europene din domeniu”, se mai arată în mesajul premierului Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.