Acasă Politic Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Ne menținem angajamentul neechivoc față de îndeplinirea obligațiilor aferente...

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Ne menținem angajamentul neechivoc față de îndeplinirea obligațiilor aferente PNRR”

DISTRIBUIȚI

 166985 – 07112022 – Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a prezidat  reuniunea de astăzi a Comitetului interministerial de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, la care au participat ca invitați și oficiali din partea Comisiei Europene.

Mesajele prim-ministrului s-au concentrat pe aspecte care țin de îndeplinirea țintelor și jaloanelor asumate de România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, în noul context creat de crizele suprapuse cu care se confruntă întreaga Europă.

Șeful Executivului a reafirmarea angajamentului neechivoc față de îndeplinirea obligațiilor aferente PNRR. Acesta a solicitat miniștrilor să găsească soluții pentru implementarea jaloanelor necesare în vederea avansării celei de-a doua cereri de plată. Reformele pe care le implică PNRR contribuie la creșterea rezilienței României, inclusiv prin pregătirea societății și economiei pentru viitor.

„Așa cum i-am transmis de curând și doamnei președintă a Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, în cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Bruxelles, ne menținem dorința pentru un dialog cât mai strâns cu experții Comisiei și apreciem cooperarea eficientă pe care am avut-o până acum”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

PNRR a fost gândit ca un instrument de răspuns la criză, care să accelereze redresarea post-pandemie și că în momentul aprobării lui, în septembrie 2021, Europa nu se confrunta cu suprapunerea crizei energetice cu criza inflației și cea de securitate generată de războiul din Ucraina, a reamintit șeful Executivului, considerând, prin urmare, că anumite jaloane vor trebui ajustate pentru a răspunde astfel crizei multiple.

„Cred că este o expresie a rezilienței Uniunii însăși capacitatea de a-și ajusta răspunsul acolo unde este absolut necesar. România consideră foarte important RePower EU, ca instrument de răspuns la criza energiei, dar și pentru asigurarea independenței strategice a Uniunii mai ales în ceea ce privește importul de energie din Rusia. Reflectarea acestuia în PNRR va trebui să aibă și un impact în ceea ce privește asigurarea capacității statelor membre de a răspunde provocărilor generate de evenimente geopolitice accelerate de la începutul acestui an „, a punctat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.