Acasă Externe Prima întâlnire tete-a-tete între Joe Biden și Xi Jinping

Prima întâlnire tete-a-tete între Joe Biden și Xi Jinping

DISTRIBUIȚI

 167036 – 11112022 – Prima întâlnire bilaterală între președintele Statelor Unite ale Alericii, Joe Biden, și omologul său chinez Xi Jinping va avea loc luni, înaintea simmitului G20. Anunțul a fost făcut de consilierul pentru securitate națională Jack Sullivan într-o întâlnire cu presa joi, 10 noiembrie.

” (…) în cursul zilei de luni, președintele Biden va avea o întâlnire bilaterală cu președintele Xi Jinping al Chinei. Este prima dată când președintele Biden și președintele Xi se vor întâlni – este prima dată când se vor întâlni față în față de când președintele Biden a devenit președinte”, a spus Sullivan.

Acesta a mai afirmat că una din prioritățile administrației Biden este menținerea comunicării cu China ca parte a gestionării- ”în mod responsabil” a competiției dintre cele două țări,  iar discuțiile directe dintre cei di lideri sunt cel mai important canal de comunicare.

”Întâlnirea dintre președintele Biden și președintele Xi va fi o oportunitate aprofundată și substanțială de a înțelege mai bine prioritățile și intențiile celuilalt, de a aborda diferențele și de a identifica domeniile în care putem lucra împreună, deoarece lucrul împreună pentru a rezolva problemele comune este în noi. interes şi pentru că este ceea ce lumea aşteaptă de la puterile responsabile”, a mai spus Jack Sulivan.

Fără a da alte amănunte, Sullivan a menționat că discuțiile dintre Joe Biden și Xi Jinping vor avea rolul de a trasa direcțiile de acțiune pentru domeniile în care interesele celor două state converg, cum sunt sănătatea, lupta împotriva traficului de droguri ori clima, dar și pentru cele cu abordări diferite, exemplificând cu economia, domeniu în care partea americană are ”preocupări cu privire la practicile economice chineze”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.