Acasă Economie Programul Prima Conectare

Programul Prima Conectare

DISTRIBUIȚI

  166946 – 02112022 – Peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă şi canalizare existente, în cadrul programului Prima Conectare, lansat marţi, care beneficiază de 168 de milioane de euro, a anunţat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Am lansat astăzi Programul Prima Conectare, prin care sprijinim conectarea populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și canalizare existente. Programul face parte din investițiile și reformele asumate în PNRR privind gestionarea sustenabilă a apei.

Am alocat 168 milioane de euro pentru acest program, derulat de AFM. Astfel, peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă și canalizare existente. Este un sprijin consistent pentru familiile şi persoanele singure, cu venituri reduse, care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie.

Începând de astăzi, operatorii de servicii de utilități publice, în parteneriat cu administrațiile locale, pot depune cereri de finanțare pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și apă uzată, a anunțat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Începând de marţi, operatorii de servicii de utilităţi publice, în parteneriat cu administraţiile locale, pot depune cereri de finanţare pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi apă uzată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.