Acasă Social Sanatate Răspundere de malpraxis pentru psihologii care asigură tratamentul persoanelor cu tulburări din...

Răspundere de malpraxis pentru psihologii care asigură tratamentul persoanelor cu tulburări din spectrul autist

DISTRIBUIȚI

 167017 – 10112022 – La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat o  Ordonanță de urgenţă referitoare la serviciile specializate integrate de sănătate, educație și sociale pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate.

Actul normativ prevede asigurarea accesului imediat și nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice, și stabilește mecanismului de decontare a acestor servicii.

Mai mult, stabilește răspunderea de maplraxis pentru psihologii care vor acorda aceste servicii conexe și necesitatea introducerii de noi reglementări referitoare la furnizarea serviciilor conexe adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist prin nominalizarea specialiștilor atestați de Colegiul Psihologilor din România care pot presta astfel de servicii.

Totodată, se are în vedere crearea cadrului legal care să permită elaborarea și derularea unui subprogram în cadrul programelor naționale de sănătate curative, astfel încât bolnavii să poată beneficia de îndată de servicii conexe actului medical dedicate acestui tip de patologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.