Acasă Externe Agenda Europeana Senatorul Nicoleta Pauliuc: politica dialogului este cheia succesului

Senatorul Nicoleta Pauliuc: politica dialogului este cheia succesului

”Refuzul Austriei referitor la intrarea României în spațiul Schengen, motivat exclusiv politic, va alimenta curentul populist și ultranaționalist”

DISTRIBUIȚI
167231 – 26112022 –  Senatorul Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a primit-o vineri, 25 noiembrie a.c., pe E.S. Adelheid Folie, ambasadorul Austriei în România.
Discuțiile, axate pe relația bilaterală curentă, au pus accent pe aderarea României la spațiul Schengen.
Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică si siguranță națională a evidențiat foarte bunele relații existente în plan economic între cele două state, cu precădere investițiile austrice în România, reliefând în acest context relevanța aderării României la Spațiul Schengen pentru întărirea pe mai departe a acestora.
Având în vedere recentele declarații ale unor înalți oficiali austrieci, demnitarul român a făcut apel la diplomatul austriac de a transmite mesajul unitar al clasei politice române, achiesat și de un număr important de factori de decizie europeni, cum că aderarea României la Spațiul Schengen constituie un lucru foarte util și necesar arhitecturii actuale și viitoare a Uniunii Europene, benefic tuturor statelor Uniunii și tuturor factorilor interesați.
Senatorul Pauliuc a reiterat faptul că un refuz, motivat exclusiv politic în acest sens, ar întării curentul populist și ultranaționalist. Președintele comisiei  a subliniat că așa cum România înțelege să fie atașată valorilor europene și își respectă cu strictețe toate angajamentele politice și administrative pe care și le-a asumat, este absolut necesar ca toate forțele pro-europene și pro-democratice să manifeste susținere pentru aderarea României la Spațiul Schengen, acest lucru fiind așteptat și de la prietenii noștri austrieci. În acest sens, senatorul Nicoleta Pauliuc a reliefat totodată opinia domniei sale, şi anume că politica dialogului este cheia succesului şi are un rol important în desfășurarea şi rezolvarea unor situați de acest gen.
La această întâlnire a participat şi Hans Arzbacher, atașat Afaceri Interne în cadrul ambasadei Austriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.