Acasă Social Educatie Un alt fel de brainstorming

Un alt fel de brainstorming

Hackathon studențesc pentru digitalizare și debirocratizare

DISTRIBUIȚI

 166987 – 08112022 –  Studenți de la șapte universități din țară participă în perioada 31 octombrie – 9 noiembrie la a doua ediție a hackathonului studențesc ”România fără dosar”.

Din cele 27 de înscrieri în etapa finală următoarele 10 au ajuns echipele AD ASTRA (Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării  de la UBB), #ARIA (Facultatea de Științe Politice a Universității din București), Facultatea de Științe Politice  a SNSPA, Facultatea de Drept și Științe Administrative a Universității Valahia Târgoviște) Digi USV (Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava), FDS – Fără Dosar cu Șină, Facultatea de Științe Politice a Universității din București, Facultatea de Administratie si Management Public a ASE București, Four of A Kind (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București), Media USV (Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava), OMMA (Facultatea de Științe Politice a Universității din București), PRea digitali (Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării UBB), STBv (Facultatea de Sociologie și Comunicare a Universității Transilvania din Brașov) și Venus (Facultatea de Comunicare și Relații Publice – SNSPA).

Organizată de Universitatea din București și Camera Deputaților, competiția are scopul de a accelera debirocratizarea, de a simplifica procesele administrative și să aducă împreună mediul academic, actori politici și societatea civilă. Cele 10 echipe de studenți lucrează alături de 10 mentori-deputați, pentru crearea unor campanii de comunicare pentru încurajarea plăților electronice în toate categoriile sociale ale populației sau încurajarea instituțiilor publice să se integreze cu platforma ghiseul.ro.

Cei 10 deputați care vor lucra ca mentori ai echipelor studențești sunt  Florin-Alexandru Alexe (PNL), Viorel Băltărețu (USR), Diana-Anda Buzoianu (USR), Ana-Maria Cătăuță (PSD), Andi-Lucian Cristea (PSD), Maria-Gabriela Horga (PNL), Bogdan-Gruia Ivan (PSD), Miklos Zoltan (UDMR), Ana-Loredana Predescu (PSD) și George-Cristian Tuță (PNL).

Pe parcursul competiției, studenții au mai beneficiat de un workshop online cu Tudor Turcu, responsabil de comunicare în Autoritatea pentru Digitalizarea României, și de un training de Design Thinking oferit de Ascendis.

Miercuri, 9 noiembrie, cele 10 echipe vor prezenta la Parlamentul României, proiectele finale.

Din juriul competiției fac parte reprezentanți ai mediului academic, ai societății civile și experți în domeniu: prof. univ. Camelia Cmeciu (FJSC), Alice Iacobescu (jurnalist), conf. univ. Alexandra Iancu (FSPUB), conf. univ. dr. Claudiu Tufiș (FSPUB), asist. univ. Bogdan Oprea (FJSC), Alin Panc (actor), Radu Puchiu (expert Aspen Institute), Mihai Rădulescu (jurnalist), Iulia Sîrghi-Covalciuc (coordonator Radioul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava), Cristian Șuțu (jurnalist) și Dragoș-Cristian Vlad (director Autoritatea pentru Digitalizarea României).

Importanța unor astfel de demersuri a fost recunoscută și de ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, mentor în cadrul competiției la prima ediție, care a susținut o sesiune online de debriefing cu studenții selectați pentru etapa finală și a explicat așteptările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.