Acasă Politic USR se extinde în Republica Moldova

USR se extinde în Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

167133 – 18112022 – Cătălin Drulă, președintele USR, a anunțat astăzi extinderea Uniunii Salvați România în Republica Moldova și înscrierea în partid a deputatului moldovean Lilian Carp.

„USR este partidul faptelor, nu al vorbelor. Când spunem că ajutăm Republica Moldova, o facem. Am susținut aderarea cât mai rapidă a Republicii Moldova la UE în vizita mea recentă la Bruxelles, în discuțiile cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și cu vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager. Problemele românilor de pe ambele maluri ale Prutului se pot rezolva prin unire în cadrul UE, un proiect național de unificare potrivită pentru secolul al XXI-lea: fără granițe, cu monedă comună, cu legislație europeană comună, adoptat și aici și la Chișinău în aceeași limba română, cu oportunități pentru tinerii din România și Republica Moldova, cetățeni și aici și acolo și peste tot în Europa”, a afirmat președintele USR Cătălin Drulă.

Lilian Carp este un politician pro-european din Republica Moldova, vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, partidul președintelui Maia Sandu, și președinte al Comisiei Parlamentare pentru Securitate Națională și Ordine Publică din Parlamentul Republicii Moldova. A fost, de asemenea, consilier al primarului Chișinăului Dorin Chirtoacă.

Deputatul Lilian Carp a anunțat că va dezvolta organizația USR de la Chișinău și va înființa filiale în fiecare raion din Republica Moldova.

„Pot promite cu certitudine că în viitor USR va arăta altfel în Republica Moldova. În viitorul apropiat, când vor avea loc adeziuni la USR, toată lumea va cunoaște acest lucru. Ne propunem să avem o structură bună la Chișinău și o reprezentare aproape în fiecare raion. Vrem să avem o prezență care să demonstreze în același timp că trebuie deschise mai multe secții de votare pentru românii din Republica Moldova”, a declarat Lilian Carp.

Vicepreședintele USR Dan Barna a declarat că o viață comună a românilor de pe ambele maluri ale Prutului implică și existența unei dimensiuni politice comune

„Implicarea cetățenilor Republicii Moldova în viața politică de la București e un pas necesar. Avem o singură națiune, două state și această unitate în cadrul Uniunii Europene, care poate fi realizată printr-o infrastructură comună, vorbim de energie tot mai mult, dar și printr-o viață politică comună. Decizia domnului Carp și sperăm noi și a altor politicieni din Republica Moldova de a veni în USR și de a participa la viața politică din România e foarte importantă. USR va fi prezent nu doar în Chișinău, ci în toate raioanele republicii,” a declarat Dan Barna.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.