Acasă Externe Agenda Europeana Victor Negrescu a susținut în plenul Parlamentului European necesitatea aderării României la...

Victor Negrescu a susținut în plenul Parlamentului European necesitatea aderării României la spațiul Schengen pentru UE şi statele membre

DISTRIBUIȚI

 167174 – 22112022– Europarlamentarul Victor Negrescu a susținut, în plenul Parlamentului European, necesitatea aderării României la spațiul Schengen, a prezentat beneficiile pentru Uniunea Europeană şi statele membre, precum şi argumentele care pot sta la baza unei decizii favorabile României. Eurodeputatul român a subliniat faptul că această extindere este în interesul tuturor statelor membre UE, mai ales în contextul provocărilor actuale.

Aderarea României la spațiul Schengen înseamnă beneficii pentru întreaga Uniune Europeană. Specialiștii estimează faptul că volumul tranzacțiilor comerciale între România și principalele sale state partenere din Uniunea Europeană va crește cu peste 10% în următorii ani.

Creșterea PIB-ului României, Bulgariei și Croației, va conduce la un efect multiplicator în economia europeană, care se confruntă deja cu un risc crescut de recesiune. Extinderea spațiului Schengen înseamnă și un mesaj pro-european puternic în regiunea noastră, dar și creșterea capacității de sprijin a Ucrainei și a procesului său de reconstrucție.

Nu în ultimul rând, piața internă va deveni mai integrată la nivelul regiunii, conducând la mai multe oportunități pentru companiile mici și mijlocii europene, zonele transfrontaliere vor deveni poli de dezvoltare, iar creșterea mobilității va conduce la dezvoltarea comerțului și a turismului regional, a explicat vicepreședintele Partidului Socialiștilor Europeni, eurodeputatul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în legislativul european a subliniat faptul că Olanda și Austria vor fi printre principalele state membre care vor beneficia de acest nou context şi a făcut apel la reprezentanții Parlamentului European și ai Comisiei, care în prezent susțin România în acest demers, să continue să aducă argumente în sprijinul beneficiilor aderării, liderilor politici şi guvernelor de dreapta reticente.

Printre statele membre care vor beneficia cel mai mult de pe urma acestor noi oportunități vor fi chiar Olanda și Austria, țări conduse de guverne de dreapta, cu care România întreține relații comerciale speciale, şi care, în prezent, se opun extinderii, fără a avea argumente în acest sens.

Fac apel către toți colegii din Parlamentul European și către Comisie să ne susțină în continuare, prezentând aceste argumente, astfel încât să putem avea un vot pozitiv pentru România în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din decembrie, a precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Europarlamentarul român este în prezent în contact direct cu parlamentari şi lideri politici din statele membre reticente pentru a-i convinge să susțină aderarea României la spațiul Schengen.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.