Acasă Cultura/Media Ziua Națională a României la Roma, cu invitați speciali copii români din...

Ziua Națională a României la Roma, cu invitați speciali copii români din Ucraina

DISTRIBUIȚI
 167228 – 26112022 –  Asociația Românilor din Italia (ARI) organizează duminică, 27 noiembrie, tradiționalul eveniment dedicat Zilei Naționale a României. Deschiderea spectacolului va avea loc în jurul orei 14,30 la Teatrul Atlantico din Roma (adresa: viale dell’Oceano Atlantico 271, Roma).

Ansamblul românilor din regiunea Lazio „Gospodarii di Riano” și interpreta de muzică populară Anamaria Pârjolea vor încânta publicul și vor da startul dansului popular.

La ora 15,15 după primirea invitaților, imnul național al României și al Italiei vor anticipa discursurile oficialităților prezente. În acest interval de timp alocat discursurilor oficiale, Eugen Terteleac va prezenta membrilor și invitaților ARI activitățile întreprinse anul acesta, între care cele 11 misiuni umanitare organizate în Ucraina.

Eugen Terteleac împreună cu Maria Grazia Passeri de la Asociația Salvamamme vor oferi diplome de onorifice voluntarilor implicați.

La spectacol va lua parte și Cenaclul Flacăra, condus de Andrei Păunescu, care va începe cu imnul ARI „Români pentru Români„, urmat de un repertoriu extraordinar.

Cea mai mare surpriză a ediției de anul acesta vine de la reprezentanți din Ucraina, care doresc să mulțumească italienilor și românilor pentru solidaritatea demonstrată încă de la începutul războiului. Tot din Ucraina va fi prezent ansamblul Perla, din Cernăuți condus de profesoulr Iurie Levscic și format din copii ucraineni de origine română, care vor încânta publicul cu melodii ucrainene și românești.

Aurel Moldoveanu va lansa în premieră la Roma două noi piese muzicale și va implica publicul în actul artistic, cu muzică și dans.

În afară de cele menționate mai sus, vor fi, ca în fiecare an, și alte surprize, cadouri pentru copii, cărți, dulciuri și jucării. Toți participanții vor fi întâmpinați și recompensați cu o cocardă tricoloră.

Vor fi premiați și oameni de afaceri, care vor primi o diplomă de excelență semnată de președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban. Sursa: Gazeta Românească

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.