Acasă Externe Agenda Europeana Acord provizoriu cu privire la un regulament privind schimbul de informații digitale...

Acord provizoriu cu privire la un regulament privind schimbul de informații digitale în cazurile de terorism

DISTRIBUIȚI

 167428 – 15122022 – Textul convenit este supus aprobării de către Consiliu și Parlamentul European înainte de a fi supus procedurii oficiale de adoptare.

În prezent, statele membre partajează informații cu Eurojust, prin diverse canale, cu privire la cazurile legate de terorism. Aceste informații sunt apoi incluse în registrul judiciar european de combatere a terorismului, un sistem învechit din punct de vedere tehnic care nu permite verificarea corectă a informațiilor.

Propunerea urmărește rezolvarea acestei probleme și permiterea Eurojust să joace un rol mai puternic și mai proactiv în sprijinirea coordonării și cooperării dintre autoritățile naționale care investighează și urmăresc infracțiunile de terorism.

Conform regulilor propuse, Statele membre vor trebui să furnizeze Eurojust informații cu privire la orice anchete penale privind infracțiunile de terorism de îndată ce astfel de cazuri vor fi transmise autorităților judiciare.

Astfel, propunerea creează un sistem modern, digital de gestionare a cazurilor, care stochează aceste informații și permite verificarea încrucișată a acestora și împuternicește Eurojust să detecteze mai bine legăturile dintre anchetele transnaționale și urmăririle penale în domeniul terorismului și să informeze în mod proactiv statele membre cu privire la legăturile identificate, creează un canal de comunicare digital securizat între statele membre și Eurojust simplifică cooperarea cu țările terțe prin acordarea accesului la sistemul de gestionare a cazurilor procurorilor de legătură detașați la Eurojust.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.