Acasă Economie ANRP amendată cu 13.000 de lei pentru nerespectarea GDPR

ANRP amendată cu 13.000 de lei pentru nerespectarea GDPR

DISTRIBUIȚI

 167482 – 21122022 – Autoritatea Națională de Supraveghere a amendat cu 13.000 lei Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) după ce în luna noiembrie a verificat modul în care ANRP a corectat problemele care fuseseră constatate în urma unui control din luna septembrie.

În septembrie, ANRP a primit avertisment pentru încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) lit. b) și art. 6 din RGPD, fiind obligat totodată, prin planul de remediere, ca în termen de 20 de zile, să asigure conformitatea cu dispozițiile RGPD a operațiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, inclusiv a celor efectuate prin intermediul sistemului de supraveghere video, prin implementarea de măsuri tehnice și organizatorice ca urmare a evaluării privind riscul pentru drepturile și libertățile persoanelor (de ex. proceduri de lucru referitoare la protecția datelor cu caracter personal, precum și măsuri privind instruirea periodică a persoanelor care acționează sub autoritatea sa, referitor la obligațiile ce le revin conform prevederilor RGPD și la riscurile pe care le comportă prelucrarea datelor cu caracter personal, în funcţie de specificul activităţii).

”Întrucât operatorul nu a comunicat măsurile luate, în luna noiembrie 2022, s-a efectuat o nouă investigație la ANRP cu privire la îndeplinirea măsurilor prevăzute în planul de remediere anexă la procesul-verbal din septembrie 2022. În cadrul acesteia, reprezentanții operatorului au declarat că documente precum „Regulament supraveghere video 2022.docx” sau ”Procedura de sistem privind prelucrarea datelor cu caracter personal” nu au fost aprobate și ca atare nu au fost aduse la cunoștința personalului din subordinea ANRP care prelucrează date. Totodată, reprezentanții operatorului au susținut că nu au avut loc instruiri periodice  ale persoanelor care acționează sub autoritatea ANRP”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.