Acasă Politic Aproape toate partidele, sancționate de AEP

Aproape toate partidele, sancționate de AEP

DISTRIBUIȚI

 167502 – 23122022 – Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a sancționat 163 din cele 189 partide politice care era înscrise în Registrul partidelor politice până la data de 31 decembrie 2021.  Verificările AEP au vizat respectarea prevederilor legale privind veniturile și cheltuielile înregistrate în 2021.

Din cele 163 de partide politice sancționate, 58 au primit avertisment, 7 – au primit avertisment și le-au fost confiscate sumele care au făcut obiectul contravenției, 14 partide au fost amendate și le-au fost confiscate sumele care au făcut obiectul contravenției, 84 de partide au primit amendă contravențională.

Suma totală a amenzilor aplicate este în cuantum de 3,5 milioane lei, iar sumele confiscate au fost în cuantum de 414.418,99 lei. Situația sancțiunilor aplicate fiecărui partid politic în parte va fi publicată pe pagina de internet www.finantarepartide.ro.

Rezultatele fiecărui control efectuat au fost publicate atât pe pagina proprie de internet, cât și în Monitorul Oficial al României, Partea I.

În urma controlului, un partid s-a autodizolvat, iar pentru alte cinci au fost întocmite referate de clasare (radiate până la data ănceperii controlului), cinci partide au fost radiate în perioada controlului, 163 au primit amenzi. Doar 15 partide au scăpat fără sancțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.