Acasă Anchete Interne Aproape un milion de persoane au tranzitat frontierele naționale în week-end-ul trecut

Aproape un milion de persoane au tranzitat frontierele naționale în week-end-ul trecut

DISTRIBUIȚI

 167473 – 20122022 – În condițiile apropierii sărbătorilor de iarnă, perioadă în care, conform experienței anilor anteriori se constată un flux masiv de persoane la intrarea în țară, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse, pentru sfârșitul săptămânii recent încheiate, măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite.

Peste 3.800 polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfășurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră.

A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

În perioada 16-19 decembrie a.c., prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control aproximativ 945.000 de persoane, cetățeni români și străini şi aproximativ 265.000 de mijloace de transport, dintre care la intrarea în țară au fost peste 640.000 de persoane si 172.000 mijloace de transport.

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 455.000 de persoane, precum și 155.000 de mijloace de transport, atât la intrare cât şi la ieşirea din ţară.

În ceea ce privește punctele de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, cele mai tranzitate au fost Nădlac II, cu aproximativ 194.000 de persoane, respectiv  PTF Aeroport Henri Coandă (aproximativ 130.000 de persoane).

PFR recomandă participanților la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere și să verifice situaţia traficului prin aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.