Acasă Externe Cinci inculpați în cadrul anchetei privind evaziunea fiscală asupra combustibililor importați din...

Cinci inculpați în cadrul anchetei privind evaziunea fiscală asupra combustibililor importați din Spania

DISTRIBUIȚI

  167498 – 22122022 – Cinci persoane au fost inculpate pentru fraudă fiscală și spălare de bani pentru participare la o schemă în domeniul TVA privind carburanții importați din Spania și vânduți în Portugalia, cu prejudicii estimate de peste 26 de milioane de euro, în urma unei anchete a Parchetului European (EPPO).

Potrivit anchetei, suspecții introduceau combustibilul pe piață la prețuri mai mici, obținând astfel un avantaj ilegal față de operatorii economici onești.

Pentru trei dintre persoanele acuzate (doi bărbați și o femeie), arestați în timpul operațiunii, instanța a dispus măsuri coercitive. Astfel, cei doi bărbați suspecți au fost eliberați pe cauțiune condiționată, cu interdicția de a părăsi țara și de a lua legătura cu alte părți din proces, precum și control judiciar, de două ori pe săptămână, la secția de poliție a locului de reședință.

În plus, femeii i-a suspendat dreptul de exercitare a profesiei de contabil autorizat.

Ceilalți doi suspecți, dintre care unul se afla în străinătate la momentul operațiunii, care au cooperat cu anchetatorii, nu au fost reținuți și nici supuși măsurilor coercitive.

Pe lângă cele cinci persoane, sunt inculpate și 16 companii.

În timpul operațiunii, au fost sechestrate conturi bancare în valoare de 11,9 milioane de euro, precum și 34 de vehicule, cu o valoare totală estimată la 1.702.000 de euro, inclusiv un Lamborghini, în valoare de 574.000 de euro, și un Bentley, în valoare de 215.000 de euro.

În plus, au fost sechestrate 23 de proprietăți imobiliare, cu o valoare totală de 518.670 euro, dar și alte bunuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.