Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană încurajează furnizorii de energie să protejeze mai mult consumatorii în...

Comisia Europeană încurajează furnizorii de energie să protejeze mai mult consumatorii în această iarnă

DISTRIBUIȚI

 167394 – 13122022 –   Comisarul pentru justiție și protecția consumatorilor, Didier Reynders, și comisarul pentru energie, Kadri Simson, au găzduit un eveniment online în cadrul căruia părți interesate din domeniul energiei au convenit asupra unui set de principii comune pentru creșterea sprijinului consumatorilor care se confruntă cu dificultăți în a-și plăti facturile la energie.

Printre semnatari se numără reprezentanți ai organizațiilor consumatorilor, ai autorităților de reglementare, ai distribuitorilor și ai furnizorilor de energie din Europa, inclusiv ai Biroului European pentru Consumatori (BEUC), ai Consiliului autorităților europene de reglementare din domeniul energiei, ai Eurelectric, Eurogas, ai European Energy Retailers (EER) și ai entității OSD UE (E. DSO). Ei au aprobat o declarație comună care încurajează furnizorii, distribuitorii, autoritățile de reglementare și organizațiile de consumatori să introducă amânări ale facturilor prin planuri de plată, să evite modificările unilaterale ale contractelor, să furnizeze informații mai clare cu privire la consum și la utilizarea optimizată a energiei și să protejeze cetățenii nedeconectându-i în caz de dificultăți financiare.

În ultimul an, Comisia a furnizat orientări cu privire la o gamă largă de măsuri de sprijin al statelor membre să abordeze impactul prețurilor ridicate la energie asupra consumatorilor vulnerabili – reglementarea prețurilor, reduceri ale taxelor specifice și sprijin direct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.