Acasă Politic Premierul Nicolae Ciucă merge la Paris pentru a depune un document al...

Premierul Nicolae Ciucă merge la Paris pentru a depune un document al progreselor făcute de România la o sesiune specială a OECD

DISTRIBUIȚI

 167429 – 15122022 – Din OCDE fac parte 38 de state dezvoltate, care dețin aproape 70% din producția și comerțul global.

România mai face un pas important, astăzi, pentru aderarea la OCDE, una dintre cele mai importante organizații economice și comerciale la nivel global. Premierul Nicolae Ciucă merge special la Paris pentru a depune un document al progreselor făcute de țara noastră la o sesiune specială a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică dedicată țării noastre.

Din OCDE fac parte 38 de state dezvoltate, care dețin aproape 70% din producția și comerțul global.

Unul dintre obiectivele strategice ale țării noastre îl reprezintă aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, pentru care, în luna iunie a acestui an, am primit o foaie de parcurs. Următorul pas va fi făcut astăzi, când premierul Nicolae Ciucă va depune, la sediul central de la Paris al organizației, documentul intitulat ”Memorandum inițial”.

Aceasta a fost adoptată de guvern în luna septembrie și conține autoevaluarea modului în care legislația, politicile și practicile din țara noastră se aliniază la instrumentele juridice ale organizației. Este vorba de peste 230 de astfel de instrumente.

Coordonatorul român pentru aderarea la OECD, Luca Niculescu, preciza, în septembrie, că va fi mult de lucru, dar că nu se pornește de la zero, deoarece, de-a lungul ultimilor ani, multe ministere și instituții din România au participat la activitățile organizației și s-au familiarizat cu aceasta.

Premierul Nicolae Ciucă va depune ”Memorandumul inițial” în cadrul unei sesiuni speciale a Consiliului OECD dedicată țării noastre, după care va avea o întâlnire cu secretarul general al organizației, Mathias Cormann. Sursa:Romania-actualitati.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.