Acasă Externe Agenda Europeana Președintele Parlamentului European, în vizită în România

Președintele Parlamentului European, în vizită în România

DISTRIBUIȚI

 167432 – 15122022 – Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, se va afla în vizită în România la începutul săptămânii viitoare, marţi urmând să aibă o întâlnire cu tinerii, în cadrul evenimentului „Împreună suntem Europa” organizat de Biroul PE în România, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Potrivit instituţiei de învăţământ superior, în cadrul dialogului cu Metsola, tinerii vor putea afla care sunt beneficiile democraţiei parlamentare europene, cum pot să influenţeze politica europeană şi de ce e important să se implice în protejarea democraţiei europene, cum afectează deciziile şi politicile adoptate de Parlamentul European viaţa de zi cu zi.

Dezbaterea va fi găzduită de Aula Magna a Palatului Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

„Evenimentul este o oportunitate pentru toţi tinerii de a interacţiona direct cu preşedinta singurului organism european ales prin vot direct de către cetăţeni şi singurului Parlament transnaţional din lume, dar şi de a se inspira reciproc şi de a-şi schimba opiniile”, a transmis universitatea.

Înscrierile de participare la dialog sunt deschise până pe 18 decembrie.

Tinerii interesaţi de participarea la eveniment sunt rugaţi să acceseze https://impreuna-in.eu/ro/event/impreuna-suntem-europa-2022-12-20-1139/register şi să completeze, ulterior înscrierii, formularul pe care îl vor primi pe mail.  Sursa:agerpres

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.