Acasă Politic Propunere AEP: cotizațiile și donațiile mai mari de trei salarii minime brute...

Propunere AEP: cotizațiile și donațiile mai mari de trei salarii minime brute pe țară, încasate doar prin bancă

DISTRIBUIȚI

 167547 – 30122022 – Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis Secretariatului General al Guvernului (SGG) proiectul de modificare a legii privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Proiectul prevede, între altele, obligația partidelor politice de a încasa exclusiv prin cont bancar cotizațiile și donațiile care depășesc valoarea a 3 salarii de bază minime brute pe țară și să publice în Monitorul Oficial, până la 31 mai, lista membrilor de partid sau donatorilor care în anul fiscal precedent au depus contribuții a căror valoare cumulată depășește 3 salarii de bază minime brute pe țară.

AEP precizează că modificările propuse urmăresc creșterea transparenței și a integritӑții ȋn finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale și consolidarea disciplinei financiare a partidelor politice.

Modificările legii privind finanțarea partidelor politice a avut în vedere, mai precizează AEP, Strategia națională anticorupție (SNA) și Strategia naţională privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.