Acasă Economie Să fim pregătiți pentru Schengen

Să fim pregătiți pentru Schengen

DISTRIBUIȚI

 167537 – 29122022 – Ministrul mediului, Tanczos Barna, a făcut, pe Facebook, un scurt bilanț al protecției mediului în România din punct de vedere al transportului transfrontalier de deșeuri. Ministrul anunță că în 2022 au fost orpite peste 3.000 tone de deșeuri care urmau să intre ilegal în țară, a fost pus în funcțiune sistemul de trasabilitate pentru transportul transfrontalier al deșeurilor și a fost limitat numărul punctelor de trecere a frontierei pentru importul deșeurilor și al mărfurilor second-hand.

De asemenea, prin RoAFM a fost asigurată trasabilitatea a 6.360 de tranzacții, asigurând reciclarea cantităților de deșeuri urmărite/verificate. Pentru transferuri ilegale de deșeuri, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 607.000 și 2 avertismente și au fost întocmite 9 dosare penale.

”În urma acestor acțiuni putem spune că România este cu un pas înainte și reușim să gândim strategic și să planificăm, fiind pregătiți pentru modificările ce vor surveni în momentul aderării României la spațiul Schengen”, a scris ministrul pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.