Acasă Anchete Interne #SigurantaOnline: Copiii și tinerii au învățat cum să se protejeze de amenințările...

#SigurantaOnline: Copiii și tinerii au învățat cum să se protejeze de amenințările din online la evenimentul „Ziua lui Moș Crăciun la Senat”

DISTRIBUIȚI

 167492 – 22122022 – Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Română a Băncilor (ARB) și Microsoft, alături de Ambasada Elveţiei în România și Swiss WebAcademy, parteneri în campania #SigurantaOnline, au organizat marți, 20 decembrie, în cadrul evenimentului „Ziua lui Moș Crăciun la Senat”, seminare de educație digitală, la care copiii și tinerii au putut învăța cum să se protejeze de principalele amenințări din mediul online.

Aproximativ 250 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, au participat la patru sesiuni instructive pe tematici specifice, susținute de reprezentanți ai Poliției, DNSC, ARB, Microsoft și Swiss WebAcademy, la care au pus întrebări și au primit răspunsuri care îi vor ajuta să se ferească de fraude în general și să navigheze în siguranță în mediul online.

Copiii au avut ocazia să participe și la un quiz interactiv, lansat în cadrul campaniei #SigurantaOnline, cu ajutorul căruia și-au testat abilitatea de a reacționa corect la amenințările ce îi vizează și au putut dobândi informații necesare protecției pe internet.

Totodată, pe parcursul întregului eveniment de la Senat, echipa Siguranța Online a primit vizita a aproximativ 1.000 de copii dornici să se testeze cu ajutorul quiz-ului, la standul organizat de Ambasada Elveției.

Toți copiii au primit diplome de participare la cursul de siguranță online și premii  din partea Ambasadei Elveţiei în România, inclusiv două broșuri cu benzi desenate, în limba română –  „Povești cotidiene digitale” și „Întâmplări de pe net” – care prezintă întâmplări inspirate din situații reale din mediul online și îi învață cum să se protejeze de amenințări. Benzile desenate pot fi accesate și citite online, direct de pe site.

Campania de educație digitală a copiilor și tinerilor este menită să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca aceștia să devină victime ale fraudelor informatice, ale pornografiei infantile sau ale atacurilor de tip malware.

România se clasează în topul țărilor europene cu cele mai bune și rapide conexiuni de internet, potrivit rapoartelor privind Indicele Economiei și Societății Digitale (DESI), dar cu un nivel scăzut al educației digitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.