Acasă Anchete Interne Colaborare transfrontalieră cu statele din Schengen

Colaborare transfrontalieră cu statele din Schengen

DISTRIBUIȚI

 167789 – 30012023 – În perioada 20 – 26 ianuarie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 617 persoane, 42 de autovehicule și 37 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Pe teritoriul României au fost identificate 446 de persoane semnalate în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al IGPR.

Au fost puse în aplicare 12 mandate europene de arestare, fiind depistate 99 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 207 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 8 persoane date dispărute în state Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 22 de documente și au fost găsite 34 de autovehicule și 3 plăcuțe de înmatriculare căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE, au fost identificate de partenerii străini 171 de persoane căutate de autorităţile române. (16 urmărite de Poliția Română, 23 – semnalate de statele membre, alte 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 erau date dispărute de autorităţile române).

În statele Schengen au fost identificate 8 autovehicule și 15 documente căutate de autorităţile române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.