Acasă Social Aparare Conducerea MApN s-a întâlnit cu militari încadrați în structurile înzestrate cu sistemul...

Conducerea MApN s-a întâlnit cu militari încadrați în structurile înzestrate cu sistemul HIMARS

DISTRIBUIȚI

  167604 – 07012023 – Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat vineri, 6 ianuarie, vizite de informare în garnizoanele Buzău și Focșani.

La Buzău, personalul și echipa de conducere a Diviziei 2 Infanterie „Getica” au prezentat conducerii MApN condițiile de muncă, infrastructura și starea tehnicii din dotare.

Ministrul Apărării Naționale s-a interesat de modalitățile de îmbunătățire a condițiilor de instruire și de angajarea deplină în procesul de instrucție a noilor capacități tehnice.

În garnizoana Focșani, echipele de comandă ale brigăzilor 282 Blindată „Unirea Principatelor” și 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat principalele misiuni și activitățile planificate pentru perioada următoare, pe domenii de responsabilitate, precum și sistemele de armament și echipamente din dotare.

Conducerea MApN a vizitat expoziții de tehnică și facilități de instruire și s-a întâlnit cu militari încadrați în structurile înzestrate cu sistemul HIMARS, precum și cu cei care au în dotare sistemele antiaeriene mobile Gepard, ai căror colegi se află în prezent dislocați, pentru șase luni, în cadrul Grupului de Luptă al NATO din Polonia, cu misiunea de asigurare a prezenţei înaintate consolidate pe Flancul Nord-Estic al Alianţei.

Angel Tîlvăr a declarat că a fost impresionat de starea excelentă a unităților vizitate și i-a felicitat pe militari pentru modul în care au executat misiunile în anul 2022. Ministrul a precizat că vor fi depuse toate eforturile pentru continuarea înzestrării cu tehnică modernă, având în vedere creșterea bugetului apărării pentru acest an de la 2 la 2,5 la sută din PIB. De asemenea, a exprimat determinarea echipei de conducere a MApN de a găsi soluții cât mai rapide pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale întregului personal al Armatei României, care să sporească atractivitatea carierei militare la toate nivelurile.

Seful Statului Major al Apărării le-a mulțumit militarilor pentru excelenta colaborare cu celelalte structuri de forțe ale armatei și cu partenerii din țările aliate, în cadrul evenimentelor de instruire naționale și multinaționale de anul trecut, subliniind că „anul 2023 va fi chiar mai important pentru pregătirea militarilor români cu tehnica nouă intrată în dotare”. Generalul Daniel Petrescu a remarcat că „Poarta Focșanilor” este bine protejată de aceste importante brigăzi din structura de forțe a Armatei României.

În finalul vizitei, la Spitalul Militar de Urgență Focșani au fost purtate discuții cu privire la planurile de modernizare a infrastructurii existente și la programele de investiții care ar putea fi implementate la nivelul instituției medicale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.