Acasă Externe După ce americanii interzic TikTok pe deviceurile guvernamentale, comisarul Breton vorbește despre...

După ce americanii interzic TikTok pe deviceurile guvernamentale, comisarul Breton vorbește despre transparența algoritmilor și reglementările europene

DISTRIBUIȚI

 167620 – 10012023 – Compania chineză care deține platforma de social media TikTok trebuie să-și amintească să respecte reglementările Uniunii Europene, inclusiv cerințele de transparență în ceea ce privește algoritmii săi, a declarat comisarul responsabil pentru piața internă, Thierry Breton, la o conferință de presă comună cu Nadia Calvino, ministrul Afacerilor Economice din Spania.

Declarația  a  fost făcută cu puțin timp înainte de întâlnirea pe care șeful TikTok, Shou Zi Chew, urmează să o aibă, în cursul acestei săptămâni, la Bruxelles, cu înalți oficiali ai UE.

Deja aproximativ 20 de state din SUA au interzis TikTok pe dispozitivele deținute de stat din cauza preocupărilor legate de proprietatea chineză. Luna trecută, președintele Biden a semnat Legea privind finanțarea guvernamentală, care includea interzicerea angajaților federali să folosească sau să descarce TikTok pe dispozitive deținute de guvern, care au la dispoziție 60 de zile pentru a „elabora standarde și linii directoare pentru agențiile executive care necesită eliminarea” TikTok de pe dispozitivele federale.

Ideea interzicerii TikTok pe dispozitivele guvernamentale a câștigat popularitate după ce directorul FBI, Christopher Wray, a declarat în noiembrie că aplicația reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Wray a atras atenția asupra amenințării că guvernul chinez ar putea folosi aplicația pentru a influența utilizatorii sau a controla dispozitivele acestora.

TikTok încearcă să liniștească Washingtonul de trei ani că datele personale ale cetățenilor americani nu pot fi accesate și conținutul lor nu poate fi manipulat de Partidul Comunist China sau de orice altă entitate aflată sub influența Beijingului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.