Acasă Politic Guvernul analizează

Guvernul analizează

DISTRIBUIȚI

 167645 – 12012023 – Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat la finalul ședinței de Guvern de miercuri, că nu există o decizie concretă privind stabilirea datei alegerilor locale în localităţile care nu au primari și că acest subiect se află, încă, în analiză.

Cărbunaru a spus că AEP a transmis Guvernului o informare privind situaţia acestor localități.

”Vă vom comunica deciziile pe care Guvernul le va lua. (…) La finalul acestei perioade de analiză vom reveni cu datele la care vor fi organizate alegerile. Ce pot să vă spun este că astăzi este încă în derulare şi, în momentul în care vom avea analiza finalizată, vom reveni”, a spus Cărbunaru.

Fostul prim-ministru Ludovic Orban, din poziția de președinte al Partidului Forța Dreptei, a dat în judecată Guvernul, pentru că nu a organizate alegeri locale în peste 50 de localităţi care în prezent nu au, din diferite motive, primar ales. Termenul de judecată stabilit de Curtea de Apel este 6 februarie.

Și candidatul USR la Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, a anunţat că Guvernul a fost obligat, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, să prezinte, până în data de 14 februarie 2023, toate demersurile întreprinse pentru organizarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.