Acasă Politic Începe o nouă sesiune parlamentară

Începe o nouă sesiune parlamentară

DISTRIBUIȚI

 167791 – 30012023 – Senatorii şi deputații vor reveni de miercuri 1 februarie în legislativ, în prima sesiune parlamentară a anului.

Unul din pachetele legislative care, potrivit calendarului legislativ, ar trebui să treacă de Guvern și, apoi, în martie să ajungă în Parlament, vizează legile educației..

În timp ce social-democrații se gândesc la o prelungire a termenului pentru prezentarea legilor educației liberalii cred că acest calendar al adoptării legilor educației a fost convenit în coaliție și se va respecta.

De asemenea, și pachetul privind pensiile de serviciu pentru mai multe categorii de beneficiari, printre care magistrați, personal auxiliar din instanțe sau militari ar trebui dezbătut în Parlament.

Un  alt proiect de lege care așteaptă votul parlamentarilor este cel privind reprezentarea femeilor pe listele pentru alegerile locale și parlamentare.

Tot în timpul acestei sesiuni parlamentare (la finalul lunii mai) ar trebui să aibă loc rotația premierilor și schimbul unor ministere între cele două partide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.