Acasă Social Sanatate Ministrul Rafila speră ca de săptămâna viitoare aprovizionarea farmaciilor cu antiinflamatoare și...

Ministrul Rafila speră ca de săptămâna viitoare aprovizionarea farmaciilor cu antiinflamatoare și antitermice să fie fără sincope

DISTRIBUIȚI

 167584 – 05012023 – Săptămâna viitoare vor intra din nou pe piață medicamente care conțin Ibuprofen, Paracetamol și Oseltamivir (Tamiflu), a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

”Am făcut tot ce am putut astfel încât să asigurăm continuitatea în apovizionarea cu toate medicamentele disponibile care conțin Ibuprofen, respectiv, Paracetamol. Deja am făcut un inventar al disponibilității de Oseltamivir (n.r., medicament pentru tratarea gripei, Tamiflu)”, a explicat ministrul.

”Listele cu medicamente pentru adulți și pentru copii care conțin aceste trei substanțe sunt publice și oricine poate solicita oricare dintre aceste medicamente. Am verificat, există, cel puțin la nivelul depozitelor, și deja mâine și poimâine ne întâlnim cu producătorii și distribuitorii, să putem asigura toate cantitățile necesare. Chiar avem confirmări legate de introducerea unor noi cantități pe piață din partea unor producători, n-aș vrea să fac nominalizări, dar avem aceste confirmări, încât săptămâna viitoare să existe o aprovizionare normală cu aceste produse în farmacii. Pe de altă parte, încă de anul trecut am pus în transparență decizională un proiect de ordin de ministru, care, odată cu avizarea favorabilă din partea Comisiei Europene, va fi operațional. Sperăm că până la sfârșitul acestei săptămâni, în funcție de răspunsul CE, și acest aspect va fi discutat cu producătorii și distribuitorii acestor produse”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.