Acasă Social Sanatate OMS menține nivelul maxim de alertă pentru pandemia de COVID-19

OMS menține nivelul maxim de alertă pentru pandemia de COVID-19

DISTRIBUIȚI

 167801 – 31012023 –  OMS menține nivelul maxim de alertă pentru pandemia de COVID-19.

În Raportul prezentat la cea de-a 152-a sesiune a Consiliului executiv al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al organizației, a anunțat recomandarea Comitetului de urgenţă privind reglementările în domeniul sanitar la nivel internaţional referitoare la COVID-19 (reunit vineri la nivel de experţi) privind menținerea, în continuare, a celui mai înalt nivel de alertă privind pandemia.

”Pe măsură ce intrăm în al patrulea an de pandemie, nu există nicio îndoială că suntem într-o situație mult mai bună acum decât eram acum un an, când valul Omicron era la apogeu. Dar de la începutul lunii decembrie, numărul deceselor raportate săptămânal a crescut. În ultimele opt săptămâni, peste 170.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza COVID-19. Și acestea sunt doar decesele raportate; știm că numărul real este mult mai mare”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Acesta a spus că virusul nu poate fi controlat, dar pot fi abordate vulnerabilitățile populațiilor și sistemelor de sănătate. Iar acest lucru înseamnă vaccinarea a 100% dintre grupurile cele mai expuse riscului, creșterea accesului la testare și utilizarea timpurile a antiviralelor, respectarea măsurilor specifice contextului când există o creștere a cazurilor, menținerea și și extinderea rețelelor de laboratoare și combaterea dezinformării.

El a reamintit prioritățile organizației pentru actualul cincinal, numindu-le ”cei 5 P” – promovarea, furnizarea, protejarea, finanțarea și performanța pentru sănătate.

Cea de-a 152-a sesiune a Comitetului executiv al OMS se desfășoară în perioada 30 ianuarie – 7 februarie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.