Acasă Anchete Interne Recomandări de la Poliție

Recomandări de la Poliție

DISTRIBUIȚI

 167767 – 27012023 –  Poliţia Română recomandă planificarea călătoriilor, verificarea condiţiilor meteo-rutiere de pe traseu şi  adaptarea vitezei de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Având în vedere că iarna partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, iar distanţa de frânare este mult mai mare, viteza de deplasare trebuie să permită oprirea în siguranţă, atât în localităţi, cât și în afara lor.

Sistemul de frânare şi mecanismul de direcţie nu trebuie acționate brusc, deoarece autovehiculul poate derapa. Pe carosabilul alunecos se recomandă folosirea cu precădere a frânei de motor și evitarea depăşirilor riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar vehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Totodată este necesară respectarea indicaţiilor polițiștilor, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.