Acasă Social Aparare Proiectele din domeniile sistemelor autonome și inteligență artificială, premiate la Gala PatriotFest...

Proiectele din domeniile sistemelor autonome și inteligență artificială, premiate la Gala PatriotFest 2022

Angel Tîlvăr: ”Este normal ca o țară să-i premieze pe cei care au idei inovatoare, pe cei care și-au dedicat zile și nopți ideilor lor și visului lor de a realiza ceva”

DISTRIBUIȚI

 167709 – 19012023 – A cincea ediție a galei concursului PatriotFest (singurul concurs național de inovare organizat de instituții din domeniul apărării și securității naționale, organizat de New Strategy Center în parteneriat cu MApN)  a avut loc miercuri, 18 ianuarie, la Cercul Militar Național. Ediția 2022 a vizat domeniile sistemelor autonome și inteligență artificială.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării Naționale Angel Tîlvăr, a oferit premiul I pentru categoria „Sisteme autonome” proiectului „heliCOPTER Barry”, aparținând lui Bogdan Gașpar.

„Pe lângă caracterul excepțional al acestei excelente inițiative, eu cred că astăzi putem vorbi și de o formă de normalitate pentru că eu cred că este normal ca o țară să caute să-și valorizeze și să-i premieze pe cei care au idei inovatoare, pe cei care și-au dedicat zile și nopți ideilor lor și visului lor de a realiza ceva”, a transmis ministrul în intervenția sa.

Totodată, ministrul Angel Tîlvăr i-a felicitat pe concurenți pentru modul în care contribuie la procesul de inovare pentru a crește securitatea României într-o perioadă plină de provocări.

PatriotFest este inițiat de Asociația New Strategy Center și organizat cu sprijinul mai multor instituții din domeniul apărării și securității naționale: MApN, MAI, SRI, STS și SPP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.