Acasă Politic Ambasadorul Ucrainei, convocat la MAE. România vrea să verifice lucrările la canalul...

Ambasadorul Ucrainei, convocat la MAE. România vrea să verifice lucrările la canalul Bâstroe

DISTRIBUIȚI

 167996 – 20022023 – Ambasadorul Ucrainei  convocat la Ministerul Afacerilor Externe pentru explicații după postarea ministerului Infrastructurii de la Kiev privind canalul Bâstroe. Anunţul a fost făcut luni dimineață de premierul Nicolae Ciucă.

Am discutat cu Ministerul de Externe, am discutat cu Ministerul Transporturilor. Fiecare dintre ele au datoria ca, înainte de a iniţia alte demersuri decât cele care au fost făcute publice, să verifice. Motiv pentru care, Ministerul de Externe s-a coordonat cu Ministerul Mediului și cu Ministerul Transporturilor  au inițiat notele verbale către Ambadasa Ucrainei la București, a fost primit un răspuns în care se specifică faptul că au fost executate lucrări de întreținere și astăzi, la Ministerul de Externe, va fi prezent ambasadorul Ucrainei și i se va solicita ca în perioada următoare autoritățile române să primească informare pentru verificarea lucrărilor, a declarat Nicolae Ciucă, luni dimineață.

Este vorba de executarea unor lucări care au impact pe mediu, au impact asupra Deltei Dunării (…) întreţinerea este pentru 3,5 metri, iar ce depăşeşte această adâncime înseamnă adâncirea canalului (…) Daţi-ne voie să verificăm şi să confirmăm aceste date, niciuna dintre instituţiile la care am făcut vorbire nu poate să confirme aceste date. Până când nu ajungem pe canal să putem să verificăm şi să executăm măsurătorile de adâncime, a spus premierul.

Potrivit unor surse, Ministrul Transporturilor a convocat în această dimineață toate structurile de la nivelul instituției pe tema navigației pe canalul Chilia- Bâstroe.

Este o întâlnire la nivel tehnic, sunt coroborate toate informațiile pentru a le pune la dispoziție celorlalte ministere care au atribuții în gestionarea situației.

Sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.