Acasă Social Cod Roșu de inundații pe râul Bega până astăzi, la ora 16:00

Cod Roșu de inundații pe râul Bega până astăzi, la ora 16:00

DISTRIBUIȚI

168068 – 27022023 – Astăzi, 27 februarie, la ora 06:50, hidrologii I.N.H.G.A. au instituit Codul Roșu pentru râul Bega, pe sectorul: stația hidrometrică Făget – stația hidrometrică Balinț, în județul Timiș, cu valabilitate până la ora 16:00.

În contextul actual, se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşirea cotelor de pericol, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării

De asemenea, în prezent, se află peste cotele de inundație râurile la stațiile hidrometrice: Tur – Micula, județul Satu Mare, Bega-Chizătău, județul Timiș, Ghizela – Chizdia, județul Timiș, Pogăniș – Valea Pai, județul Caraș-Severin, Bârzava-Partoș, județul Timiș.

Precizăm că atunci când este emis Codul Roșu, există un risc de inundații majore, care poate necesita adoptarea unor măsuri deosebite pentru evacuarea oamenilor şi bunurilor, impunerea de restricţii la folosirea podurilor şi căilor de transport, exploatarea construcţiilor hidrotehnice, altele.

De asemenea, în secţiunile monitorizate hidrometric, se pot produce depășiri semnificative ale cotelor de pericol/ Fazei a III – a de apărare (mai mari de 20-30 cm).

În astfel de situații, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local, cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.