Acasă Social Aparare Conducerea MApN a vizitat Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Conducerea MApN a vizitat Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

DISTRIBUIȚI

 167863 – 07022023 – Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au vizitat luni, 6 februarie, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde au discutat cu echipa de comandă a bazei desppre condițiile de muncă asigurate personalului militar și civil, stadiul extinderii și modernizării infrastructurii, precum și starea tehnicii și echipamentelor din dotare.

Comandantul Bazei 57 Aeriană, comandorul Nicolae Crețu, a prezentat, de asemenea, o situație a activităților de instruire în comun prin exerciții bilaterale și multinaționale găzduite în anul 2022 la Mihail Kogălniceanu și perspectiva pentru 2023.

Agenda vizitei a cuprins și întâlniri cu echipele de comandă ale detașamentelor aliate dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu – efective din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată a SUA, detașamentul Forțelor Aeriene Italiene și o echipă de legătură a armatei franceze.

Oficialii români și-au exprimat aprecierea pentru angajamentul consistent al forțelor aliate dislocate în România pentru consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic, acesta fiind o dovadă clară a unității și solidarității Alianței,  în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiune.

„Mihail Kogalniceanu este mai mult decât o bază militară, a devenit un simbol al felului în care lumea liberă se raportează la evenimentele de securitate care au loc la est de România. Am văzut aici toate condițiile de interoperabilitate pe care trebuie să le îndeplinească forțele care acționează împreună. Avem aici o atmosferă de exercițiu permanent. Astăzi am asistat, spre exemplu, la un exercițiu de poliție aeriană executat de detașamentul italian. Am avut discuții cu echipele de comandă ale contingentelor dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu și le-am transmis tot sprijinul nostru, pentru că activitatea de aici presupune asigurarea celor mai bune condiții pentru militarii aliați și pentru militarii noștri”, a transmis ministrul Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.