Acasă Social Aparare Conducerea MApN, la Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

Conducerea MApN, la Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

DISTRIBUIȚI

 167957 – 15022023 –  Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, şi șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au participat marți, 14 februarie, la Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, care a avut loc la Bruxelles în marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO.

Încă de la început războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, România a acordat sprijin multidimensional țării vecine care include asistență umanitară, sprijin politic, diplomatic și economic.

Statul român a furnizat deja adăpost și ajutor pentru mai mult de 3,5 milioane de refugiați ucraineni care au tranzitat frontiera țării și s-a implicat în facilitarea tranzitului dinspre Ucraina spre piețele globale a peste 11,8 milioane de tone de cereale. De asemenea, la Suceava funcționează HUB-ul umanitar, prin care au fost donate recent partenerului ucrainean generatoare electrice.

În contextul actual, România a apreciat în repetate rânduri că este necesară menținerea consistenței și ritmului sprijinului oferit Ucrainei atât de parteneri, cât și de organizațiile internaționale.

De altfel, ministrul apărării naționale și șeful Statului Major al Apărării au participat și la anterioara Reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina – Ukraine Defense Contact Group (UDCG), care a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie în Baza Aeriană Ramstein, din Germania.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.