Acasă Social Aparare Cursanți ai programului CAPSTONE, la UNAp

Cursanți ai programului CAPSTONE, la UNAp

DISTRIBUIȚI

167976 – 17022023 – Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au avut joi, 16 februarie, întrevederi cu un grup de cursanți din cadrul programului CAPSTONE al Universității Naționale de Apărare a SUA.

Delegația americană a fost formată din reprezentanți de rang înalt din structuri ale forțelor armate ale SUA, fiind condusă de generalul (r.) Tod Wolters, fost Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat analiza situației de securitate pe flancul estic al NATO, relațiile bilaterale româno-americane și activitățile de instruire în comun desfășurate pe teritoriul României.

Secretarul de stat a trecut în revistă dimensiunea strategică şi de securitate a relației cu Statele Unite ale Americii, subliniind sprijinul american de suplimentare a efectivelor dislocate în România, imediat după declanșarea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Activitatea cursanților CAPSTONE în România, desfășurată în perioada 14-16 februarie, a inclus vizite la MAE, UNAp „Carol I” și Baza 57 Aeriană ”Mihail Kogălniceanu”.

CAPSTONE este un program de instruire de nivel strategic derulat de UNAp a SUA, care se adresează generalilor de brigadă recent înaintați în acest grad. Programul se derulează de peste patru decenii și include vizite de documentare în diverse state partenere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.