Acasă Externe Agenda Europeana DiscoverEU: în martie se deschide următoarea rundă de înscrieri pentru 35.000 de...

DiscoverEU: în martie se deschide următoarea rundă de înscrieri pentru 35.000 de permise de călătorie pentru tineri

DISTRIBUIȚI

 167983 – 17022023 – Comisia Europeană va lansa runda de primăvară DiscoverEU, care va începe miercuri, 15 martie, la ora 13:00 EET și se va încheia miercuri, 29 martie, la ora 13:00 EET.

Datorită DisoverEU, 35.000 de tineri vor primi câte un permis de călătorie, pentru a explora Europa și patrimoniul său cultural bogat, pentru a-și lărgi orizonturile și a acumula experiențe utile. Cererea de propuneri este deschisă candidaților în vârstă de 18 ani din toate statele membre ale UE și din țările terțe asociate la program. Pentru a câștiga un permis de călătorie, tinerii trebuie să se înscrie pe Portalul european pentru tineret  RO•••, unde vor trebui să răspundă la cinci întrebări, precum și la o întrebare de departajare.

Candidații născuți între 1 iulie 2004 și 30 iunie 2005 și care au răspuns corect la quizul de selecție vor putea călători în Europa timp de până la 30 zile, între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024. Cei care împlinesc 18 ani în a doua jumătate a anului viitor se vor putea înscrie în runda din octombrie 2023.

Mariya Gabriel, comisara pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Suntem bucuroși să punem la dispoziție, pentru 2023, un număr total de 70.000 de permise de călătorie pentru tineri de 18 ani care vor putea să descopere Uniunea noastră prin propria experiență.”

Întrucât DiscoverEU face parte din programul Erasmus+, participanți din Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia sunt, de asemenea, eligibili pentru a candida.

La fel ca în runda anterioară, participanții vor continua să beneficieze de un card de reduceri cu peste 40.000 de posibilități de tarife reduse pentru transportul public, cultură, cazare, alimentație, sport și alte servicii disponibile în toate țările eligibile. Ei vor putea, de asemenea, să participe la întâlnirile DiscoverEU, care propun programe culturale interesante cu o durată de 1 până la 3 de zile în toate țările Erasmus+. Mai multe informații despre rundele anterioare din 2022 sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.