Acasă Externe Europarlamentar italian cercetat de Parchetul European pentru fraudă cu alocațiile parlamentare

Europarlamentar italian cercetat de Parchetul European pentru fraudă cu alocațiile parlamentare

DISTRIBUIȚI

168076 – 28022023 – Biroul din Milano al Parchetului European (EPPO) a pus sechestru pe 170.000 de euro împotriva eurodeputatei Stefania Zambelli și a patru dintre asistenții săi, în cadrul unei anchete privind posibilele fraudă care implică alocații parlamentare.

Ancheta, condusă de EPPO și desfășurată de filiala din Brescia a Poliției Financiare Italiene (Guardia di Finanza), se referă la o suspiciune de fraudă în detrimentul bugetului UE, privind remunerarea a patru asistenți parlamentari angajați în Italia.

Potrivit probelor, cei patru asistenți nu au desfășurat activitățile aferente funcției pentru care au fost angajați sau le-au desfășurat doar parțial, documentându-și în mod fals activitățile la Parlamentul European.

În plus, aceștia și-au denaturat calificările, declarând aptitudini educaționale și profesionale pe care nu le aveau, potrivit anchetei.

Se crede că europarlamentarul, care este strâns legat de cel puțin una dintre persoanele angajate, a beneficiat și de sumele plătite de Parlamentul European pentru activitățile de muncă pe care ar fi trebuit să le desfășoare personalul.

Prejudiciile estimate la bugetul UE se ridică la 172.148,82 euro.

Sechestrul asupra sumei a fost pus de Poliția Financiară Italiană și a inclus conturi bancare și mașini de lux. Măsurile judiciare au fost emise în baza probelor strânse în cursul cercetării prealabile. Toate persoanele vizate sunt prezumate a fi nevinovate până la probarea vinovăției în instanțele competente italiene.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.