Acasă Externe Guvernul Gavrilița demisionează. Premierul desemnat – Dorin Recean, fost membru în guvernele...

Guvernul Gavrilița demisionează. Premierul desemnat – Dorin Recean, fost membru în guvernele Filat și Leancă

DISTRIBUIȚI

167913 – 10022023 – Natalia Gavrilița, prim-ministrul Guvernului Rep. Moldova a demisionat. Odată cu această demisie, toți membrii cabinetului părăsesc funcțiile.

În scurta declarație de presă prin care și-a anunțat demisia, Natalia Gavrilița a spus că va rămâne alături de echipă: „Eu cred în Moldova, cred în dumneavoastră, oamenii acestei țări. Vom reuși tot ce ne propunem. Plec de la conducerea Guvernului cu sentimentul datoriei împlinite. M-am implicat plenar în această misiune care mi-a fost încredințată de Maia Sandu și colegii de partid.

Președintele Maia Sandu a anunțat că pentru funcția de prim-ministru îl propune pe Dorin Recean, actualul său consilier pe Securitate.

Ca și Maia Sandu, Dorin Recean a făcut parte din guvernele Filat și Leancă.

La Chișinău au apărut, de mai multe luni, zvonuri privind posibila preluare a conducerii Guvernului de către Dorin Recean, însă joi, 9 februarie, mai mulți blogeri locali și canale de Telegram au prezentat informația drept sigură, făcând referire la surse protejate.

Guvernul demisionar a fost învestit cu votul a 61 de parlamentari în august 2021.

În urmă cu trei zile, Natalia Gavrilița a participat la a 7-a reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și a făcut un tur de forță la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali și comisari europeni, precum și cu secretarul general adjunct al NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.