Acasă Social Administratie În 2023, PMB dublează numărul tratametelor pentru combaterea larvelor de țânțari

În 2023, PMB dublează numărul tratametelor pentru combaterea larvelor de țânțari

DISTRIBUIȚI

  167822 – 02022023 – CGMB a aprobat, în ședința din data de 31 ianuarie 2023, Programul Unitar de Acțiune (PUA) pentru Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție în anul 2023.

Astfel, Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Eco Igienizare, anunță începerea tratamentelor DDD, cu noutatea că, în acest an a fost prevăzută în PUA și efectuarea tratamentelor de combatere a gândacilor, ca urmare a numeroaselor sesizări și reclamații primite din partea bucureștenilor.

La solicitarea asociațiilor de proprietari/locatari, acțiunile de combatere a gândacilor vor fi efectuate pe raza Municipiului București doar la subsolurile de bloc. Pentru efectuarea acestor tratamente, se va utiliza produsul insecticid K-Othrine Partix, produs folosit cu precădere în combaterea insectelor târâtoare.

Toate produsele utilizate de Compania Municipală Eco Igienizare București S.A., pentru combaterea dăunătorilor în sectorul de igienă și sănătate publică, sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Începând cu luna februarie, angajații CMEIB S.A. vor începe și activitățile de deratizare (combaterea șobolanilor), aceste tratamente se vor fi efectuate permanent, ciclic, în spațiile deschise din domeniul public și privat al Municipiului București, spațiile deschise din domeniul public și privat al PMB (parcuri, spații verzi, Grădina Zoologică, etc.), locuri de agrement, terenuri de sport, cimitire, terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice, etc., terenurile aferente imobilelor asociațiilor de locatari/proprietari, căminelor studențești, căminelor de elevi, locuințelor sociale, parcărilor de reședință, piețe și târguri agroalimentare, spații comune închise ale clădirilor persoanelor fizice și persoane juridice (casa scării, subsol și alte asemenea), clădirilor aparținând instituțiilor publice și entităților subordonate PMB, subsol și spațiile tehnice, de producție, supraterane, clădirilor care aparțin instituțiilor publice ale autorităților locale, altele decât PMB (subsol), subsolul imobilelor asociațiilor de locatari/proprietari, căminelor de elevi, locuințelor sociale, căminelor și canalelor rețelelor tehnico-edilitare, gurilor de vizitare, căminelor și canalelor sistemului de transport și distribuție a agentului termic în sistem centralizat, punctelor termice aferente sistemului de transport și distribuție a agentului termic în sistem centralizat, sistemului de monitorizare a traficului în București (camerete, dulapuri, echipamente, cămine).

 Pentru deratizarea în subsoluri se folosește produsul raticid AGRORAT PELLET, iar pentru tratamentele de deratizare pe spațiile exterioare se folosește produsul raticid RACUMIN PASTE.

 Pentru eficiența tratamentelor de deratizare, operatorii CMEIB S.A. recomandă măsuri de împiedicare a accesului rozătoarelor în subsoluri, precum și măsuri de stopare a înmulțirii acestora pe spațiile exterioare.

PUA 2023 prevede mai multe tratamente: 14 tratamente dezinsecție țânțar larvă (față de 7 tratamente realizate în 2022) și 5 tratamente pentru căpușe (în 2022 au fost efectuate 4 tratamente)

 De asemenea, la numărul de telefon 0752.041.898, precum și la adresa de mail sesizări@cmeib.ro cetățenii pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția oricăror focare de infestare în Capitală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.