Acasă Social Aparare Începe Conferința de Securitate de la Munchen

Începe Conferința de Securitate de la Munchen

DISTRIBUIȚI

 167978 – 17022023 –  Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, va participa, în perioada 17-19 februarie, la Conferința de Securitate de la Munchen (MSC), un forum de discuții privind dinamica actuală a securității internaționale, la care participă lideri mondiali, personalități marcante din cadrul NATO, UE, ONU, alte organizații internaționale, precum și importanți factori de decizie la nivel global.

Agenda conferinței de anul acesta include o gamă largă de problematici de actualitate, cu impact major asupra securității globale și cu accent pe evoluțiile conflictului din Ucraina, la aproape un an de la invazia Rusiei.

Ministrul Angel Tîlvăr va participa la sesiunile din cadrul conferinței centrate pe evoluţiile de securitate în plan regional, implicațiile războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, precum și stabilitatea și securitatea regională.

În contextul acestui eveniment, ministrul apărării naționale va participa la dezbaterile pe marginea Raportului conferinței (Munich Security Report), document care evidențiază schimbările profunde din mediul de securitate și consecințele războiului neprovocat și nejustificat purtat de Federația Rusă în Ucraina. Intitulat ,,Re:vision”, raportul se focalizează asupra intensificării revizionismului autoritarist și creșterii competiției între diferitele viziuni privind ordinea internațională, analizând diferite domenii, precum: drepturile omului, infrastructurile globale, cooperarea pentru dezvoltare, securitatea energetică și stabilitatea nucleară. Astfel, raportul evidențiază necesitatea unei reevaluări a viziunii privind ordinea internațională bazată pe reguli, în vederea consolidării rezilienței democratice.

În marja evenimentului, oficialul român va participa la un mic dejun de lucru organizat de Cohen Group, la un dejun de lucru oferit de omologul german, Boris Pistorius, precum și la o serie de acțiuni dezbateri organizate în marja conferinței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.