Acasă Politic Întrevederea prim-ministrului Nicolae Ciucă cu ambasadorii statelor membre UE acreditați în România

Întrevederea prim-ministrului Nicolae Ciucă cu ambasadorii statelor membre UE acreditați în România

DISTRIBUIȚI

168039 – 23022023 – Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi, 23 februarie 2023, o întrevedere cu ambasadorii statelor membre UE acreditați în România. Discuțiile au fost găzduite de Ambasada Suediei la București, în contextul deținerii de către această țară a Președinției rotative a Consiliului UE.

          Premierul Ciucă a prezentat evoluțiile din ultimele 12 luni, punând accentul și pe contextul creat de războiul Rusiei în Ucraina, de la debutul căruia  se va marca un an. Șeful Executivului a subliniat evoluțiile economice din România, evidențiind rolul jucat de rata ridicată a investițiilor și a absorbției fondurilor europene  în menținerea unei creșteri economice de 4,8%, în contextul complicat generat de războiul din vecinătate, creșterea prețurilor la energie, redresarea  lentă a lanțurilor valorice perturbate în perioada pandemiei Covid-19. Totodată, premierul a subliniat importanța calității mediului investițional din România și a impactului pozitiv al reformelor implementate, inclusiv  a celor pregătite în contextul PNRR. A apreciat prezența investițiilor europene, încurajând creșterea acestora și atenta considerare a oportunităților oferite de România.

          Prim-ministrul Ciucă a reamintit că aderarea României la Schengen rămâne o prioritate. A arătat că va fi continuată acțiunea politică și diplomatică, pe toate canalele, în vederea identificării soluțiilor concrete pentru finalizarea cu succes  a aderării României la Schengen. A mulțumit pentru sprijinul instituțiilor europene și largii majorități a  statelor  care au votat în favoarea extinderii Schengen cu România.

          Premierul a prezentat măsurile luate de România în sprijinul Republicii Moldova și Ucrainei. De asemenea, a subliniat importanta consolidării Flancului Estic al NATO și a reiterat convingerea că aderarea efectivă a Finlandei și Suediei la NATO vor contribui la întărirea securității Alianței în ansamblul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.