Acasă Politic Ministrul Energiei cere companiilor energetice de stat să actualizeze planurile de intervenție...

Ministrul Energiei cere companiilor energetice de stat să actualizeze planurile de intervenție în caz de cutremur

DISTRIBUIȚI

 167952 – 15022023 –  Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunţat marți că a solicitat tuturor companiilor din portofoliul Ministerului Energiei, producătorilor, dar şi distribuitorilor de energie electrică şi gaze naturale, precum şi Transgaz şi Transelectrica, să analizeze şi să actualizeze, acolo unde este cazul, planurile de intervenţie în caz de cutremur.

Cererea a venit după cele două cutremure cu magnitudine peste 5 grade produse în judeţul Gorj, fiind resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării.

„În condiţiile în care regiunea de Sud-Vest a fost afectată astăzi de un cutremur cu epicentrul în judeţul Gorj, Sistemul Energetic Naţional a funcţionat fără probleme, asigurându-se în bune condiţii atât producerea, cât şi furnizarea energiei electrice şi gazelor naturale. Evenimentul seismic de astăzi a fost resimţit mai puternic decât cel de ieri, existând şi anumite declanşări în SEN, însă acestea nu au afectat funcţionarea în condiţii optime a Sistemului Energetic Naţional”, a scris ministrul Popescu, marţi pe Facebook.

El a adăugat că solicitat ca toate companiile din Ministerul Energiei, dar şi producătorii şi distribuitorii de gaze naturale şi energie electrică să analizeze şi să actualizeze planurile de intervenţie în caz de cutremur.

„Am cerut tuturor companiilor din portofoliul Ministerului Energiei, producătorilor, dar şi distribuitorilor de energie electrică şi gaze naturale, precum şi Transgaz şi Transelectrica, să analizeze şi să actualizeze, dacă este cazul, planurile de intervenţie în caz de cutremur. Nu este motiv de panică şi nu trebuie să ne alarmăm, este doar o măsură de precauţie şi responsabilitate”, a mai anunțat ministrul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.