Acasă Anchete Interne Nou punct de trecere a frontierei între România și Rep. Moldova

Nou punct de trecere a frontierei între România și Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

 167889 – 09022023 – Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre prin care aprobă deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) și înființarea punctului vamal de frontieră Bumbăta, a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Punctul vamal va fi în subordinea Biroului vamal de frontieră Albița pentru traficul internațional rutier, în sectorul unui pod flotant care va fi instalat între localitățile respective.

Punctul de trecere a frontierei de stat va fi amenajat în localitatea Bumbăta, comuna Vetrișoaia (jud. Vaslui), la aproximativ 40 km distanță de PTF Albița.

Măsura va permite fluidizarea traficului la frontiera dintre România și Republica Moldova și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat.

Pentru asigurarea capacității de preluare a traficului greu și pentru a face legătura viitorului PTF cu drumul național, drumul comunal DC 41 va trece din domeniul public al comunei Vetrișoaia în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor și va fi încadrat în categoria funcțională a drumurilor de interes național.

Operaționalizarea punctului de trecere Bumbăta-Leova se va realiza după asigurarea infrastructurii corespunzătoare, a personalului și a utilităților necesare, în vederea desfășurării în bune condiții a controlului de frontieră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.