Acasă Externe Agenda Europeana O delegație a Parlamentului European, vizită în Republica Moldova

O delegație a Parlamentului European, vizită în Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 168025 – 22022023 – Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Renew Europe), în calitate de Raportor General al Bugetului UE al anului 2023 și membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European, a făcut parte dintr-o delegație specială care a vizitat Republica Moldova în aceste zile, cu scopul de a demonstra sprijinul european pentru Moldova, în special înactualul context geopolitic tensionat.

„Vizita Parlamentului European în Moldova vine cu un mesaj foarte clar: Uniunea Europeană este alături de moldoveni și îi sprijină în drumul lor spre aderarea la UE. Știm că cuvintele trebuie să fie însoțite de fapte, de ajutor concret, mai ales în aceste zile. Moldovenii trec prin momente grele, au suportat toate consecințele pandemiei, ale războiului, dar au fost generoși și i-au întâmpinat cu brațele deschise pe cei care fugeau de război. În calitate de Raportor pentru Bugetul UE 2023, am luptat și am primit 65 de milioane de euro în plus pentru Moldova și voi continua să lupt pentru sprijinul sporit al UE”, declară europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

La 23 iunie 2022, Uniunea Europeană a acordat aviz favorabil și a recunoscut Moldova ca țară candidată. Nu este un drum ușor, dar cu un guvern pro-european la conducerea țării, țelul Republicii Moldova poate deveni realitate. Uniunea Europeană sprijină financiar Republica Moldova și va continua să facă asta în aceste vremuri dificile.

Încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, UE și-a intensificat considerabil sprijinulfinanciar, pe lângă alocările inițiale prevăzute, pentru a ajuta Moldova să facă față consecințelor războiului din Ucraina. UE a facilitat sprijin în mai multe direcții, precum: ajutor umanitar, protecție civilă și asistență de urgență; asistență macrofinanciară; securitate energetică (furnizare cu energie electrică și gaz); sprijin pentru gestionarea frontierelor și a migrației;securitate și apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.