Acasă Politic Primirea de către prim-ministrul Nicolae Ciucă a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu

Primirea de către prim-ministrul Nicolae Ciucă a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu

DISTRIBUIȚI

 168041 – 23022023 –  Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o, la Palatul Victoria, pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru în România.

În cadrul convorbirilor au fost discutate subiectele de interes de pe agenda bilaterală, cu accent pe proiectele comune din domeniile energiei și transporturilor, care vizează racordarea Republicii Moldova la spațiul Uniunii Europene. A fost subliniată necesitatea îmbunătățirii interacțiunii dintre sectoarele de afaceri din România și Republica Moldova, în scopul creșterii rezilienței economice a statului vecin. Cei doi oficiali au fost de acord că, pe fondul creșterii considerabile a schimburilor comerciale în cursul anului anterior, există încă un potențial de exploatat în acest domeniu.

De asemenea, au fost abordate teme legate de situația de securitate din Republica Moldova și evoluțiile contextului de securitate regională în scopul identificării celor mai potrivite modalități de contracarare a efectelor agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei în plan economic, social și umanitar.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a reafirmat susținerea politică și tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.