Acasă Social Administratie TPBI: Informarea călătorilor din stațiile de transport ale regiunii București-Ilfov

TPBI: Informarea călătorilor din stațiile de transport ale regiunii București-Ilfov

DISTRIBUIȚI

 167984 – 17022023 – Proiectul inițiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), „Sistem ITS Integrat Smart&Green Mobility pentru regiunea București-Ilfov – Informarea călătorilor în stații” va face primii pași necesari pentru implementare, odată cu aprobarea finanțării pentru Primăria Capitalei, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), și cu semnarea contractului de finanțare de către Primăria Orașului Popești-Leordeni. Ca urmare, începând din cursul anului 2024, primele stații dotate cu panouri audio-video dinamice le vor oferi călătorilor informații în timp real despre programul de circulație a mijloacelor de transport în comun.

Primăria Municipiului București a obținut o finanțare prin PNRR de aproximativ 5,7 milioane de euro pentru dotarea stațiilor de transport public cu panouri digitale de informare, prin intermediul cărora călătorii vor afla în timp real programul de circulație a vehiculelor și cât timp vor avea de așteptat în stație până la sosirea următorului vehicul. Proiectul aprobat a fost realizat de TPBI și depus de către Primăria Capitalei, în parteneriat cu primăriile sectoarelor 2-6.

De asemenea, Primăria Orașului Popești – Leordeni (lider de parteneriat) a semnat contractul de finanțare prin PNRR, astfel încât și stațiile din 21 de localități din județul Ilfov vor fi dotate cu panouri de informare video și audio. Valoarea totală a investiției depășește suma de 3,4 milioane de euro (fără TVA).

TPBI, prin rolul său de integrator, prin specialiștii săi, în urma unei activități care a început în anul 2021, a sprijinit pregătirea și depunerea celor două cereri de finanțare prin PNRR pentru proiectul „Sistem ITS integrat Smart&Green Mobility – Informarea călătorilor în stațiile de transport public”. Echipamentele necesare informării călătorilor vor fi montate în peste 1.100 de stații din regiunea București – Ilfov.

TPBI a contribuit la realizarea a 22 de proiecte în valoare de 1,3 miliarde de euro, care vizează îmbunătățirea traficului și transportului public în regiunea București-Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.