Acasă Politic Vizite ale înalților oficiali moldoveni la București

Vizite ale înalților oficiali moldoveni la București

DISTRIBUIȚI
Moldovan Prime Minister designate Dorin Recean speaks after being appointed by President Maia Sandu, left, to form a new government in Chisinau, Moldova, Friday, Feb 10, 2023. Moldova's government collapsed Friday as pro-Western Prime Minister Natalia Gavrilita resigned, adding to a series of crises that have gripped the small nation since Russia invaded its neighbor, Ukraine.(AP Photo/Aurel Obreja)

 168006 – 21022023 – La o zi după ce președintele Klaus Iohannis va participa la Summitul extraordinar B9 de la Varșovia, unde invitatul special este președintele american Joe Biden, iar una dintre temele de discuție este susținerea Rep. Moldova, președinta Rep. Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială în România, joi, 23 februarie, anunță CaleaEuropeană.ro, care citează surse oficiale.

Maia Sandu va fi primită la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis și va avea discuții și cu premierul Nicolae Ciucă și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Situația de securitate din jurul Rep. Moldova este acutizată de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, Moldova fiind nevoită să facă față consecințelor provocate de conflict, inclusiv fluxuri de refugiați, criza energetică generată de șantajul Rusiei sau rachetele rusești care violează spațiul aerian al R. Moldova și care au căzut pe teritoriul acestei țări.

Și prim-ministrul Rep. Moldova, Dorin Recean, va ajunge săptămâna aceasta a București, într-o primă vizită oficială în afara țării de la învestirea în funcție.

Recean a vorbit despre această vizită în cadrul unui recent interviu în care a precizat că au fost deja discutate cu premierul Nicolae Ciucă, cu care a avut o primă convorbire telefonică la scurt timp după instalarea noului Guvern de la Chișinău.

„La București voi merge în prima vizită. Cred că va avea loc săptămâna viitoare. Trebuie să pornim mecanismele de lucru aici, în Rep. Moldova, și imediat după aceea voi merge la București. (…) Suntem privilegiați, avem această relație bună cu România, care ne-a ajutat enorm de mult în depășirea crizei energetice, în parcursul nostru european. A fost avocatul nostru în instituțiile europene, în așa fel încât să putem să avansăm în parcursul european”, a spus Recean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.