Acasă Anchete Interne 16.110 testări, în scopul detectării prezenței alcoolului

16.110 testări, în scopul detectării prezenței alcoolului

DISTRIBUIȚI

  168184 – 12032023 – În seara de 9 spre 10 martie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune, la nivel național, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, polițiști rutieri au desfășurat acțiuni în teren, în cadrul cărora au fost efectuate 16.110 testări, în scopul detectării prezenței alcoolului etilic în aerul expirat, precum și 462 de testări, în scopul detectării prezenței substanțelor psihoactive în salivă.

Au fost aplicate 4.513 sancțiuni contravenționale, dintre care 150 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 4.363 reprezentând alte sancțiuni potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, au fost reținute 541 de permise de conducere, dintre care 207 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului (150 pentru fapte de natură contravențională și 57 pentru fapte de natură penală), 29 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive și 305 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Totodată, au fost constatate 137 de infracțiuni, dintre care 57 de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, 29 de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive și 51 reprezentând alte infracțiuni.

Alături de polițiștii rutieri, la acțiune au participat specialiști ai centrelor de prevenire, evaluare și consiliere antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.